Case study: Gezondheidzorg

IoT in zorg

Wereldwijd neemt het gebruik van internet of things (IoT en M2M) oplossingen in de zorg toe. IoT zal komende tijd een verdere revolutie teweeg brengen en de ervaring tussen arts en patiënt verbeteren. Echter zullen budgetbeperkingen, wettelijke vereisten en meerdere soorten systemen voor elektronische patienten dossiers wel een uitdaging creëren in de implementatie en acceptatie. Ook door de ontwikkelingen van mobiele standaarden als LTE-M en NB-IoT kan apparatuur zorgeloos geplaatst worden diep binnen gebouwen zonder bereikbaarheids problemen.

Zorg automatiseren

Altijd de informatie van een patiënt beschikbaar. Dit is mogelijk met behulp van draadloze sensoren, zoals intelligente pleisters, meetapparatuur onder het bed (‘onder-bed-sensoren’) en bloeddrukmeters, maar ook doorbijvoorbeeld een smartwatch. Door deze apparaten connected te maken kan er een verbinding worden opgezet tussen de gegevens van de patiënt en de arts. Waar nu veelal de zorg op basis van klachten wordt gegeven, kan er nu ook zorg worden gegeven op basis van de gegevens. Klachten kunnen voorspelt worden en voorkomen worden, nog vóórdat een patiënt daadwerkelijk klachten krijgt.

Data verzamelen en veilig versturen

De verzamelde data via het apparaat van de patiënt moet wordt verstuurd naar de arts, via IoT en M2M oplossingen kan dit veilig gebeuren en via een private APN wordt de data beveiligd afgeleverd op de systemen van de arts. Om de data vanaf het apparaat van de patiënt te versturen wordt veelal gebruik gemaakt van twee nieuwe technologieën die speciaal voor IoT applicaties zijn ontwikkeld: NB-IoT en LTE-M. Beiden zijn Low Power Wide Area Networks (LPWAN) en zijn geschikt voor het huidige 4G netwerk, maar ook voor het nieuwe 5G netwerk. Hiermee zijn de toepassingen toekomstbestendig.

Monitoring: Altijd beschikbaar

Patiënten worden met deze techniek 24/7 gemonitoord en de beschikbaarheid daarvan is daarmee zeer belangrijk. Het kan van levensbelang zijn dat de data van de patiënt op tijd en altijd bij de arts of nooddienst terrecht komt. Het hebben van een IoT Simkaart welke op elk netwerk zich kan aanmelden is dan ook cruciaal en zorgt voor een hoge beschikbaarheid. Dat is niet alleen van belang bij verstoringen in het netwerk van een provider, maar het kan door de geografische locatie dat er een betere dekking is van een andere provider. De simkaart verbind dan altijd met het sterkste netwerk.

Toepassingen

Open M2M heeft een geschikt platform voor de gezondheidzorg en bied tools en connectiviteit aan voor verschillende toepassingen.

Monitoring op afstand

24/7 gegevens beschikbaar en veilig verstuurd, hierdoor kunnen patiënten gegevens makkelijk verzameld worden.


Integreer in medische apparatuur

Integreer emmeded Simkaarten in medische apparatuur en activeer door gebruik bij eerste gebruik.


Real-time alarmen

Niet alleen een alarm van het apparaat zelf, maar ook als het een tijd geen connectiveit heeft.


Waarom Open M2M

Met de Open M2M SIM voor Internet of Thinks hoeven gezondheidszorg instellingen slechts één partner nodig, één simkaart en één enkel platform uit e rollen, in Nederland maar ook wereldwijd.

Waarom Open M2M

We bieden een compleet connectiviteit platform aan, welke geschikt is voor de gezondheidzorg.

  • Techniek: Altijd de laatste techniek beschikbaar, naar 2G/3G en 4G ook NB-IoT en LTE-M.
  • Hoge beschikbaarheid: Gebruik maken van meerdere netwerken wereldwijd, altijd het sterkste netwerk beschikbaar.
  • Makkelijke implementatie: Ons platform is makkelijke te integreren met bestaande systemen via API's en connectors.

Veilig verbonden
Het is voor de gezondheidzorg als geen ander belangrijk dat de data veilig verstuurd wordt. Bij Open M2M is de data beveiligd en wordt afgeleverd via en beveiligde verbinding bij de klant of arts.

Maatwerk
Geen enkel apparaat is hetzelfde, we bieden een voordelige manier om ook uw apparaat te verbinden.


Open M2M is het open platform voor alle Mobiele IoT techniek ter ondersteuning van 'machine 2 machine' communicatie waarbij kwaliteit en gebruikersgemak onze uitgangspunten zijn.
Mocht u vragen of ideëen voor onze producten hebben horen wij graag van u.

Alle prijzen zijn inclusief BTW tenzij anders vermeld.

Contact

Wilhemina van Pruisenweg 35
2595 AN, Den Haag
Nederland

(+31) 70 568 08 88