Case study: Verzekeraars

Verzekeraars en Internet of Things

Er is een sterke toename van het aantal connected apparaten, dit leidt tot veel nieuwe mogelijkheden en de verzerkaars blijven niet achter. Door slim in te zetten in deze branch kunnen verzekeraars de relatie met de klant verkleinen en tevens voordelen bieden. Met Iot worden apparaten verbonden met het netwerk. Dit kunnen verzekeringsobjecten zijn zoals bijvoorbeeld fietsen, auto's, graafmachines, smartphones en smartwatches. Maar ook sensoren om waterschade of brandschade te voorkomen, want met Iot kunnen schades ook voorkomen worden.

Eerlijk verzekeren

Door verzekerde objecten te verbinden met een intelligent kunnen er bepaalde kortingen gegeven worden aan de hand van het gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goed rijgedrag, wat leidt tot lagere kosten en kan worden beloond met extra korting op de premie. Iot brengt hierdoor de verzekeraar dichterbij de klant en kan doormiddel van nieuwe data een beter en persoonlijk aanbod bieden. 'One-size-fits-all' is dan niet meer van toepassing.

Toepassingen

Uiteraard is het voorbeeld van een auto de meest voor de hand liggend. Echter kan dit ook een verzekerde fiets zijn, welke voorzien is van een GPS track and trace of in een hele andere hoek; een vuilniscontainer welke voorzien is van sensoren om een contrainerbrand te voorkomen.

Meer inzage zorgt ook voor meer voorspellingen waardoor schades voorkomen kunnen worden.

Privacy en beveiliging

De zorg voor de klant is of de privacy van zijn data wel gewaardbord is (GPDR) en of alles wel veilig verloopt. Daarom is het belangrijk dat de connected apparaten en objecten hun data alleen versturen via een beveiligd netwerk en dat deze veilig wordt afgeleverd bij de verzekeraar.

In de toekomst ligt het aanbieden van transparante en veilige producten van verzekeraard welke IoT gebruiken om consumenten en bedrijven beter te voorzien in hun behoeften.

Toepassingen

Rond 2021 wordt er verwacht dat er 21 miljard apparaten verbonen zijn met Iot

Maatwerk bundels

Ook binnen de productgroep is veel variatie in gebruik, daarom zijn er maatwerk bundels beschikbaar.


Statistieken voor stakeholders

Belangrijke dataverbruik statistieken zijn beschikbaar voor stakeholders, op elk moment dat dit nodig is.


Real-time alarmen

Krijg een alarm als een object een tijd geen connectie heeft gemaakt en informeer waar nodig de klant.


Waarom Open M2M

Verzekeraars zijn klaar voor de toekomst en Open M2M biedt een platform en simkaart waar verzekeraars hun connected objecten kunnen beheren wereldwijd.

Waarom Open M2M

IoT projecten beperken zich niet tot een simkaart en platform. Met wereldwijde connectiviteit zijn verzekerde objecten overal connected.

  • Techniek: Altijd de laatste techniek beschikbaar, naar 2G/3G en 4G ook NB-IoT en LTE-M.
  • Hoge beschikbaarheid: Gebruik maken van meerdere netwerken wereldwijd, altijd het sterkste netwerk beschikbaar.
  • Makkelijke implementatie: Ons platform is makkelijke te integreren met bestaande systemen via API's en connectors.

Data
Geavanceerde tools voor gegevensverzameling en analyse zorgen voor een beter begrip van klanten. Real-time serviceverzekering wordt gegarandeerd door monitoring en probleemoplossing.

Maatwerk
Er is geen one-size-fits-all in de verzekeringswereld. Daarom bieden wij ook maatwerk aan voor uw specifieke product.


Open M2M is het open platform voor alle Mobiele IoT techniek ter ondersteuning van 'machine 2 machine' communicatie waarbij kwaliteit en gebruikersgemak onze uitgangspunten zijn.
Mocht u vragen of ideƫen voor onze producten hebben horen wij graag van u.

Alle prijzen zijn inclusief BTW tenzij anders vermeld.

Contact

Wilhemina van Pruisenweg 35
2595 AN, Den Haag
Nederland

(+31) 70 568 08 88