Case study: Zonnepanelen

Zonnepanelen 'slim' verbinden

Het verbinden van zonnepanelen gebeurd eigenlijk al heel lang. Bij het moderne product zoals zonnepanelen willen gebruikers real-time weten wat de huidige opbrengst van het systeem is. Vaak gebeurd dit door de omvormer te verbinden aan het internet via het thuisnetwerk van de gebruiker, via een mobiele app of webpagina worden gegevens vanuit het systeem gepresenteerd. De uitdaging zit hem vaak in het verbinden van een lokaal thuisnetwerk via een kabel of een Wifi verbinding, afhankelijk van instellingen van de gebruiker en eventuele blokkades op de verbinding heeft dit vaak veel ondersteuning nodig. Een kant en klaar systeem leveren met een M2M Simkaart biedt hiervoor een oplossing.

Plug and play

Met een M2M Simkaart maakt het zonnepaneel systeem direct uit van The Internet of Things (IoT) en kan deze direct worden gekoppeld aan de cloudomgeving van de leverancier of installateur.

Doordat men niet meer afhankelijk is van een kabel of goed werkende wifi verbinding, wordt er tijdens de installatie tijd bespaard, het systeem is direct klaar voor gebruik. Zowel de gebruik kan direct via de app de opbrengst zien en de installeur ziet direct de technische gegevens via zijn cloudomgeving.

Preventief onderhoud

Doordat gegevens over opbrengst altijd beschikbaar zijn via de cloud kan er een vergelijking worden gemaakt van welke opbrengst een systeem zou moeten halen en welke deze in werkelijkheid haalt. Als deze gegevens afwijken kan dit betekend dat er iets mis is met het systeem of dat de zonnepanelen gereinigd moeten worden

Met het verbonden apparaat kan er dus onderhoud worden voorspeld, ruim worden ingepland en uiteindelijk ook schade worden voorkomen.

Koppelen aan smarthome

Naast onderhoud en besparing tijdens de installatie kan er voor de gebruiker nog een reden zijn om zijn zonnepanelen connected te maken. De salderingsregeling zal in de toekomst steeds verder naar bendenden worden bijgesteld, zodat gebruikers minder mogen salderen.

Als andere systemen die verbonden zijn met het smarthome systeem weten wat het actuele verbruik en opbrengst is, kan een smarthome ervoor kiezen een wasmachine, koeling, tijdelijke batterij opslag etc. in te schakelen.

Toepassingen

Voordelen voor klanten en leverancier

Kant en klaar

Zonnepanelen kunnen kant en klaar geleverd worden aan de klant en zijn hiermee plug and play.


Nieuwe mogelijkheden

Slim koppelen met andere producten geeft nieuwe mogelijkheden om nog verder te besparen op kosten.


Preventief

Voorkom schade aan zonnepanelen en krijg op tijd een seintje als er onderhoud nodig is.


Waarom Open M2M

Samen met Open M2M kan een kant en klaar product geleverd worden. Simkaarten kunnen geactiveerd wanneer nodig en standaard worden meegeleverd.

Waarom Open M2M

Zonnepanelen kunnen wereldwijd geleverd worden, onze Iot connectiviteit is wereldwijd.

  • Kant en klare oplossing, de klant heeft altijd een connected systeem.
  • Maak gebruik van alle technieken zoals 2G/3G en 4G, maar ook NB-IoT en LTE-M.
  • Hoge beschikbaarheid door gebruik te maken van meerdere netwerken. Het apparaat kiest altijd het sterkste netwerk.
  • Makkelijk uit te leveren. Simkaart kan los worden bijgeleverd en pas bij installatie worden geactiveerd.

Data in de cloud
Open M2M kan ook tooling bieden om de data te verzamelen en de analyseren. Hiermee kan u ook bepalen met welke gegevens een alarmering moet plaatsvinden en naar wie.

Gezamelijke bundels
Zonnepanelen versturen in een voorspelbaar ritme hun data, door gebruik te maken van een gezamelijke databundel kan er worden bespaard.


Open M2M is het open platform voor alle Mobiele IoT techniek ter ondersteuning van 'machine 2 machine' communicatie waarbij kwaliteit en gebruikersgemak onze uitgangspunten zijn.
Mocht u vragen of ideƫen voor onze producten hebben horen wij graag van u.

Alle prijzen zijn inclusief BTW tenzij anders vermeld.

Contact

Wilhemina van Pruisenweg 35
2595 AN, Den Haag
Nederland

(+31) 70 568 08 88