Simkaart met vast IP adres

Soms is het nodig om uw GSM verbonden apparaat direct op afstand te benaderen, dat kan zijn om instellingen te wijzigen of om onderhoud en firmware updates uit te voeren. U heeft daarvoor wellicht een vast ip adres nodig.

Bij Open M2M kunt u gemakkelijk een vast publiek IP-adres toekennen om deze vanaf buiten te benaderen. Als u een vast IP-adres activeert op uw M2M Simkaart wordt deze altijd toegwezen aan deze specifieke sim & apparaat.

Het gebruik van een publiek IP-adres is met name handig als u uw apparaat altijd moet kunnen bereiken vanaf het 'open' internet.

Er zijn naast een vast ip adres ook mogelijkheden om bijvoorbeeld uw apparaat via VPN or private APN te benaderen, wat dit precies inhoudt hebben we hieronder uitgelegd.

Wat is een M2M simkaart?

Vast IP adres op simkaart verbind met het internet

Aan de slag met een M2M simkaart vanaf €1 p/m ?

Publieke of interne IP-adressen

Standaard zijn onze verbindingen ingericht met een dynamisch IP adres wat niet van buitenaf te bereiken is, echter hebben wij wel mogelijkeden om uw device te bereiken, de verschillende mogelijkheden lichten wij hieronder toe.

Vast Publiek IP-adres

Bij een publiek IP-adres heeft u geen extra middelen nodig, zoals bijvoobeeld een VPN verbinding naar het netwerk, om uw M2M apparaat vanaf buitenaf te benaderen. Het geeft ook een nadeel, doordat het publieke IP adres wereldwijd te benaderen is door iedereen op het internet, want uw IP-adres is niet afgeschermt.

Om uw apparaat te beschermen tegen ongewenste aanvallen of inlogpogingen kunt u via onze firewall bepaalde bronnen blokkeren of juist toestaan.


Vast intern IP-adres

Een NAT IP-adres (niet publiek) is een intern adres wat wordt uitgegeven binnen een netwerk, deze kan nog steeds wel statisch zijn (dus altijd hetzelfde), maar is niet zomaar van buitenaf te bereiken.

Hiermee kunt een beveiligde verbinding opzetten via een VPN of APN verbinding.

In combinatie met een private IP adres kunt u bij ons ook het verkeer forceren naar uw eigen LAN (forced on LAN) en heeft u de mogelijkheid uw eigen firewall ertussen te plaatsen.


Dynamische IP-adressen

Een andere vorm van het uitgeven van IP-adressen is het uitgeven van een dynamisch IP-adres, deze IP-adressen zijn dus niet altijd hetzelfde. Deze IP-adressen zijn geschikt voor apparaten welka alleen data versturen naar buiten en waarbij het apparaat niet vanaf buitenaf wordt benaderd (2-weg communciatie).

Doordat het verkeer naar buiten (het internet) wordt ge-NAT heeft uw IP adres wel een publiek IP adres naar buiten, maar is hier niet opbenaderbaar voor inkomend verkeer.


Hoe wordt uw data beschermd

Hieronder hebben wij een visuele uitleg van de verschillende manieren hoe u met uw apparaat kunt communiceren.

  1. Statisch publiek IPv4 of IPv6 adres, bereikbaar vanaf open internet
  2. Statisch intern IP adres, bereikbaar met een VPN
  3. Statisch intern IP adres in een private netwerk, bereikbaar met een P2P tunnel
M2M vast ip adres of VPN beveiligd
Wat is er mogelijk?

Open M2M biedt alle mogelijkheden

U bepaalt zelf hoe u met uw device verbind, omdat elke toepassing anders is bieden we verschillende opties aan om een IP-adres toe koppelen aan uw Iot M2M Simkaart.

Publiek Vast IP adres

Ontvang een publiek vast IPv4 adres welke wereldwijd benaderbaar is voor €5,00 per maand, IPv6 is gratis.

Private Vast IP adres

Uw apparaat krijgt een vast private (intern/NAT) IP adres, u kunt apparaten wel elkaar laten bereiken.

Dynamisch IP adres

Standaard optie voor als uw apparaat alleen maar data verstuurd.

VPN en Private APN

Met VPN kunt u verbindingen maken met uw apparaat met een private vast IP adres.

Aan de slag met een M2M IoT simkaart?


Open M2M is het open platform voor alle Mobiele IoT techniek ter ondersteuning van 'machine 2 machine' communicatie waarbij kwaliteit en gebruikersgemak onze uitgangspunten zijn.
Mocht u vragen of ideëen voor onze producten hebben horen wij graag van u.

Alle prijzen zijn inclusief BTW tenzij anders vermeld.

Contact

Wilhemina van Pruisenweg 35
2595 AN, Den Haag
Nederland

(+31) 70 568 08 88